omgeving

Akersloot is een dorp in de gemeente Castricum. Het heeft ongeveer 5000 vaste inwoners, ‘s zomers een gezellige extra aanloop van toeristen en vooral veel watersporters. Voor de dagelijkse boodschappen is er een Deen supermarkt, een keurslager en de bakker in het dorp. Op sportief gebied is er een ruim aanbod voor alles wat met watersport te maken heeft. Akersloot heeft een eigen tennisvereniging, een handbalvereniging en voor de voetballers is er S.V. Meervogels ‘31. In de directe omgeving van Akersloot zijn ook veel voorzieningen. We noemen hieronder enkele highlights.

1 Castricum Met de gezellige winkels langs de Dorpsstraat en winkelcentrum Geesterduin heeft Castricum alles voor de dagelijkse boodschappen. Er zijn veel goede restaurants en gezellige cafés. Castricum staat bekend door de aanwezigheid van een ruime keuze in goede voortgezet onderwijs mogelijkheden.

Castricum aan Zee even lekker uitwaaien in het mooie duingebied of aan het rustige strand. Hier geen massatoerisme, maar een rustige intieme sfeer. Ideaal voor gezinnen. Daarna kunt u een hapje eten in een van de gezellige strandpaviljoens. In een kwartier rijden bent u er.

 

2 Uitgeest Via de Geesterweg heeft u een snelle directe verbinding met dit gezellige buurdorp. Het heeft een uitgebreid winkelaanbod voor de dagelijkse behoeften en leuke restaurants en cafés.

 

3 Alkmaar, winkelstad Deze stad heeft alles wat u nodig heeft. U kunt er naar hartenlust winkelen in het gezellige historische centrum. U treft er diverse musea, theater De Vest, bioscoop Vue en talloze restaurants voor een leuke avond uit. Daarnaast heeft Alkmaar uitstekende sportvoorzieningen en -verenigingen. In het voetbalstadion van AZ kunt u alle toppers van de Eredivisie voorbij zien komen.

 

 

4 Jachthavens Akersloot heeft diverse jachthavens, waarvan de havens van Laamens en A.R.Z.V. de belangrijkste zijn. U kunt ervoor kiezen om uw boot in een van deze havens te leggen, maar een eigen ligplaats of boothuis bij een van de kavels van De Skulper is ook mogelijk.

 

5 Golfclubs De Golf & Countryclub Heiloo vindt u op nog geen 10 minuten rijden. En iets verderop liggen in Alkmaar de golfbanen van de Sluispolder.

 

6 Hockeyclubs In de directe omgeving van Akersloot zijn er vier hockeyclubs: M.H.C. Castricum, M.H.C. Uitgeest, H.V. de Terriërs in Heiloo en A.M.H.C. in Alkmaar.